Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Sonos Beam Vs Playbase: Een Diepgaande Vergelijking

Sonos Beam Vs Playbase: Een Diepgaande Vergelijking

Sonos Beam vs Sonos Playbase (2021) Comparison: Which one Best Sonos Soundbar

Sonos Beam Vs Playbase: Een Diepgaande Vergelijking

Sonos Beam Vs Sonos Playbase (2021) Comparison: Which One Best Sonos Soundbar

Keywords searched by users: sonos beam vs playbase sonos playbar vs beam 2, sonos playbar vs arc, sonos beam vs ray, sonos playbase, sonos beam gen 1 vs playbar, sonos beam vs arc reddit, sonos arc vs beam 2, sonos beam vs arc room size

Sonos Beam vs Playbase: Een Diepgaande Vergelijking

Sonos, een toonaangevende naam in de wereld van draadloze audioapparatuur, biedt verschillende opties voor thuisbioscoopgeluid. Twee populaire keuzes zijn de Sonos Beam en de Sonos Playbase. In dit artikel zullen we deze twee modellen vergelijken op basis van verschillende aspecten, waaronder afmetingen, geluidskwaliteit, compatibiliteit, installatiegemak, bediening, connectiviteit, prijs en meer.

Vergelijking van Afmetingen en Ontwerp

Sonos Beam

De Sonos Beam is een compacte soundbar die is ontworpen om onder de meeste tv’s te passen. Met afmetingen van ongeveer 65,1 x 10 x 6,9 cm (B x H x D) heeft de Beam een slank profiel dat weinig ruimte inneemt. Het strakke ontwerp past goed bij moderne interieurs en is verkrijgbaar in zowel zwart als wit.

Sonos Playbase

Aan de andere kant hebben we de Sonos Playbase, een platte soundbase die fungeert als een stevige ondergrond voor je tv. Met afmetingen van ongeveer 72 x 38,5 x 7 cm (B x H x D) is de Playbase groter dan de Beam en is ontworpen voor tv’s die direct op het oppervlak kunnen worden geplaatst. Het ontwerp is strak en modern, en de Playbase is verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de Beam.

Beide modellen hebben een hoogwaardige afwerking en passen goed in verschillende soorten woonruimtes. De keuze tussen de Beam en Playbase op basis van ontwerp hangt af van persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte.

Audio Prestaties en Geluidskwaliteit

Sonos Beam

De Sonos Beam levert indrukwekkend geluid gezien zijn compacte formaat. Met vier full-range woofers en een enkele tweeter biedt de Beam heldere dialogen en een gebalanceerde audioweergave. De spraakversterkingstechnologie verbetert de verstaanbaarheid, wat ideaal is voor films en tv-programma’s.

Sonos Playbase

De Sonos Playbase heeft een grotere behuizing, waardoor er ruimte is voor tien ingebouwde versterkers. Dit resulteert in diepere bassen en een breder geluidsbeeld. De Playbase is met name geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtiger audio-ervaring, vooral bij het kijken naar actiefilms of het luisteren naar muziek met een diepere bas.

In termen van geluidskwaliteit is de keuze tussen de Beam en Playbase afhankelijk van individuele voorkeuren en de audiobehoeften van de gebruiker.

Compatibiliteit met TVs en Multimedia Apparaten

Beide de Sonos Beam en Playbase zijn ontworpen om naadloos te integreren met verschillende tv’s en multimedia-apparaten. Ze ondersteunen zowel HDMI ARC (Audio Return Channel) als optische audioverbindingen. Dit maakt het gemakkelijk om ze aan te sluiten op de meeste moderne televisies.

Sonos Beam

De Beam biedt extra flexibiliteit met stembediening via spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen het geluid bedienen, maar ook andere slimme apparaten in huis.

Sonos Playbase

Hoewel de Playbase geen ingebouwde microfoons heeft voor spraakassistenten, biedt het dezelfde connectiviteitsopties als de Beam. Gebruikers kunnen genieten van een rijke geluidsweergave zonder in te leveren op compatibiliteit.

Installatie en Configuratie Gemak

Zowel de Sonos Beam als de Sonos Playbase zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd. De installatie en configuratie zijn eenvoudig en vereisen geen diepgaande technische kennis.

Sonos Beam

De Beam kan eenvoudig worden geïnstalleerd met behulp van de Sonos-app op een smartphone of tablet. De app begeleidt gebruikers stap voor stap bij het instellen van de soundbar, het koppelen van de afstandsbediening en het afstemmen van het geluid op de kamer.

Sonos Playbase

Evenzo is de Playbase eenvoudig te installeren met behulp van de Sonos-app. De app detecteert automatisch de Playbase en begeleidt gebruikers bij het configureren van de geluidsinstellingen. Zowel de Beam als de Playbase kunnen worden geïntegreerd in een bestaand Sonos-systeem voor een naadloze multi-room audio-ervaring.

Bediening en Functionaliteiten van de Sonos Beam

De Sonos Beam wordt geleverd met een reeks functies die de gebruikerservaring verbeteren en de bediening vereenvoudigen.

 • Spraakbediening: Met ingebouwde microfoons kunnen gebruikers spraakopdrachten geven aan populaire spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

 • Touch-bediening: De bovenkant van de Beam heeft aanraakgevoelige knoppen voor het aanpassen van het volume, dempen van de microfoon en het afspelen/pauzeren van de muziek.

 • Afstandsbediening: De Beam wordt geleverd met een compacte afstandsbediening voor basale bedieningselementen, waaronder volume en afspeelregelingen.

 • App-bediening: De Sonos-app biedt uitgebreide bedieningsopties, waaronder het aanpassen van de equalizerinstellingen, het groeperen van speakers en het beheren van muziekbronnen.

Bediening en Functionaliteiten van de Sonos Playbase

De Sonos Playbase deelt veel van dezelfde bedieningskenmerken als de Beam, maar er zijn enkele verschillen.

 • Afstandsbediening: Net als de Beam wordt de Playbase geleverd met een afstandsbediening voor basale bedieningselementen.

 • App-bediening: De Sonos-app biedt uitgebreide controle over de Playbase, vergelijkbaar met de Beam. Gebruikers kunnen de app gebruiken om geluidsinstellingen aan te passen en muziekbronnen te beheren.

 • Geen ingebouwde microfoons: In tegenstelling tot de Beam heeft de Playbase geen ingebouwde microfoons voor spraakassistenten.

Beide modellen bieden een scala aan bedieningsopties, waardoor gebruikers kunnen kiezen welke methode het beste bij hun voorkeuren past.

Connectiviteitsopties en Draadloze Mogelijkheden

Sonos Beam

De Beam biedt verschillende connectiviteitsopties, waaronder HDMI ARC, optische audio-ingang en Ethernet. Draadloos kan de Beam worden verbonden met andere Sonos-speakers voor een naadloze multi-room audio-ervaring.

Sonos Playbase

De Playbase heeft dezelfde connectiviteitsopties als de Beam, inclusief HDMI ARC, optische audio-ingang en Ethernet. Draadloos kan de Playbase ook worden geïntegreerd in een Sonos-systeem voor een uitgebreide audio-opstelling.

Prijsverschillen en Waar voor je Geld

Bij het overwegen van de prijs van de Sonos Beam en Playbase moeten gebruikers rekening houden met de verschillen in functies en prestaties.

Sonos Beam

Over het algemeen is de Sonos Beam de meer betaalbare optie van de twee. Het biedt een uitstekende geluidskwaliteit, stembediening en een compact ontwerp, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor gebruikers met beperkte ruimte of een beperkt budget.

Sonos Playbase

De Sonos Playbase, vanwege zijn grotere formaat en krachtigere audioprestaties, heeft over het algemeen een hoger prijskaartje. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een diepere bas en een meer meeslepende luisterervaring, kan de Playbase de extra investering waard zijn.

Software Updates en Toekomstige Ondersteuning

Sonos staat bekend om het leveren van regelmatige software-updates en langdurige ondersteuning voor zijn producten. Zowel de Beam als de Playbase profiteren van deze voortdurende softwareontwikkelingen, wat betekent dat gebruikers kunnen rekenen op verbeteringen en nieuwe functies naarmate de tijd verstrijkt.

Gebruikerservaringen en Klantbeoordelingen

Bij het vergelijken van de Sonos Beam en Playbase is het ook waardevol om te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Op basis van verschillende bronnen, waaronder online reviews en forums, lijken gebruikers over het algemeen tevreden te zijn met zowel de Beam als de Playbase.

Sonos Beam vs Playbase: Veelgestelde Vragen (FAQs)

 1. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Sonos Beam en Playbase?

  • De belangrijkste verschillen liggen in het ontwerp, de grootte en de audioprestaties. De Beam is compacter en betaalbaarder, terwijl de Playbase groter is en krachtiger geluid levert.
 2. Ondersteunen zowel de Sonos Beam als Playbase Dolby Atmos?

  • Nee, zowel de Beam als de Playbase ondersteunen geen Dolby Atmos. Als Dolby Atmos voor u belangrijk is, kunt u overwegen om naar andere Sonos-opties te kijken, zoals de Sonos Arc.
 3. Zijn de Sonos Beam en Playbase geschikt voor muziekstreaming?

  • Ja, beide modellen ondersteunen muziekstreamingdiensten via de Sonos-app. U kunt eenvoudig uw favoriete muziek afspelen vanaf platforms zoals Spotify, Apple Music en meer.
 4. Kunnen de Sonos Beam en Playbase worden uitgebreid met andere Sonos-speakers?

  • Ja, zowel de Beam als de Playbase kunnen worden geïntegreerd in een groter Sonos-systeem. Hierdoor kunt u meerdere Sonos-speakers in verschillende kamers synchroniseren.
 5. Hebben de Sonos Beam en Playbase een ingebouwde equalizer?

  • Ja, beide modellen hebben een ingebouwde equalizer waarmee gebruikers de audioprestaties kunnen aanpassen aan hun voorkeuren via de Sonos-app.
 6. Zijn de Sonos Beam en Playbase geschikt voor gebruik met gameconsoles?

  • Ja, beide modellen zijn geschikt voor gebruik met gameconsoles. Ze bieden een verbeterde geluidsweergave voor een meeslepende game-ervaring.

Door deze veelgestelde vragen te beantwoorden, hopen we meer duidelijkheid te verschaffen aan potentiële kopers die twijfelen tussen de Sonos Beam en Playbase. Het kiezen tussen de twee modellen komt neer op persoonlijke voorkeur, budget en de specifieke audiobehoeften van de gebruiker. Beide soundbars bieden hoogwaardige geluidsprestaties en naadloze integratie in het Sonos-ecosysteem.

Categories: Top 31 Sonos Beam Vs Playbase

Sonos Beam vs Sonos Playbase (2021) Comparison: Which one Best Sonos Soundbar
Sonos Beam vs Sonos Playbase (2021) Comparison: Which one Best Sonos Soundbar

Is Playbase Better Than Beam?

Om een beter geluid te ervaren, is het aan te raden om voor de Playbase te kiezen in plaats van de Beam. De Playbase presteert ook beter op het gebied van bas. Een ander aspect om rekening mee te houden is de beschikbare ruimte en hoe elke luidspreker eruit zal zien in de opstelling van je moeder. De Playbase is ontworpen zodat de televisie boven op de luidspreker wordt geplaatst, terwijl de Beam voor de televisie zal staan. Het is belangrijk om te overwegen hoe deze positioneringen passen in de specifieke opstelling van de woonkamer.

Have Sonos Discontinued Playbase?

Ja, Sonos heeft inderdaad de Playbase stopgezet. De Playbase, een geluidsvoet (die onder je tv staat), werd uitgebracht in 2017. In 2020 kondigde Sonos aan dat ze deze geleidelijk zouden uitfaseren ten gunste van de Playbar en de nieuwe Arc. Op 6 september 2023 werd dit besluit bevestigd. De Playbase zal niet langer verkrijgbaar zijn, aangezien Sonos zich meer richt op de Playbar en de Arc als hun voornaamste geluidsopties voor thuisbioscopen.

What Replaces The Sonos Playbase?

Zeker! Hier is een herschrijving van de passage over wat de Sonos Playbase vervangt en wat mogelijke alternatieven zijn:

“De Sonos Arc heeft zowel de Playbar soundbar als de Playbase soundbase vervangen. Als je een van deze modellen tegen een grote korting ziet, kunnen ze nog steeds overwogen worden. Op de Sonos-website worden vaak gerenoveerde modellen aangeboden, dus dat is ook een optie om te overwegen.”

Does Sonos Beam Have Enough Bass?

De Sonos Beam is een audiosysteem met 5.0 configuratie dat een verbeterde geluidsweergave en surround-prestaties biedt, en in tegenstelling tot de Ray, ondersteunt het Dolby Atmos. Het heeft een uitgebreider laag-basbereik, waardoor je meer diepte en vibraties in de mix kunt ervaren. Daarnaast heeft de Beam HDMI-connectiviteit en ingebouwde ondersteuning voor spraakassistenten, wat de Ray niet heeft.

Is Sonos Playbase Still Good?

Uiteindelijk oordeel. Is de Sonos Playbase nog steeds een goede keuze? De Sonos Playbase blijft een uitstekende geluidsprestatie leveren, vooral voor mensen die geen gedoe willen met een volledig surroundsysteem of simpelweg niet genoeg ruimte daarvoor hebben. Het is een handige optie omdat er geen receiver nodig is, wat het echt plug-and-play maakt. Deze eigenschappen maken het een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar hoogwaardig geluid zonder de complexiteit van een uitgebreid audiosysteem. De oorspronkelijke beoordeling dateert van 11 juli 2018, en ondanks de tijd die is verstreken, blijft de Sonos Playbase een solide keuze voor audio-enthousiastelingen.

Delen 44 sonos beam vs playbase

Sonos Beam Vs Sonos Playbase (2021) Comparison: Which One Best Sonos Soundbar - Youtube
Sonos Beam Vs Sonos Playbase (2021) Comparison: Which One Best Sonos Soundbar – Youtube
Sonos Arc Vs Beam Vs Playbar Vs Playbase: Which Is Best? | What Hi-Fi?
Sonos Arc Vs Beam Vs Playbar Vs Playbase: Which Is Best? | What Hi-Fi?
Sonos Playbase V.S. Playbar - Youtube
Sonos Playbase V.S. Playbar – Youtube
Amazon.Com: Sonos Playbase - Sleek Soundbase For Tv, Movies, Music, And More - White : Electronics
Amazon.Com: Sonos Playbase – Sleek Soundbase For Tv, Movies, Music, And More – White : Electronics
9 Sonos Beam Tips, Tricks And Features | What Hi-Fi?
9 Sonos Beam Tips, Tricks And Features | What Hi-Fi?
Black+Sonos+Playbase+Wireless+Home+Cinema+Sound+Base For Sale Online | Ebay
Black+Sonos+Playbase+Wireless+Home+Cinema+Sound+Base For Sale Online | Ebay
Sonos Playbase Review: Best Wireless Surround Sound? [Playbase Vs Playbar] - Youtube
Sonos Playbase Review: Best Wireless Surround Sound? [Playbase Vs Playbar] – Youtube
Sonos S2 Update Brings Dts Digital Surround To Arc, Beam, Playbar, Playbase, Amp - Slashgear
Sonos S2 Update Brings Dts Digital Surround To Arc, Beam, Playbar, Playbase, Amp – Slashgear
Sonos Playbase Wireless Soundbase Speaker Review - Youtube
Sonos Playbase Wireless Soundbase Speaker Review – Youtube
Save Up To £50 On Sonos Beam, Playbar And Playbase | What Hi-Fi?
Save Up To £50 On Sonos Beam, Playbar And Playbase | What Hi-Fi?
Sonos Playbase V.S. Playbar - Youtube
Sonos Playbase V.S. Playbar – Youtube
Sonos Beam (Gen 1) Review | Tom'S Guide
Sonos Beam (Gen 1) Review | Tom’S Guide
Sonos Beam Vs Sonos Playbar: Which Is Better? | Trusted Reviews
Sonos Beam Vs Sonos Playbar: Which Is Better? | Trusted Reviews
Sonos Tv Speaker Vergleich - Sonos Beam, Playbar, Playbase Im Vergleich - Youtube
Sonos Tv Speaker Vergleich – Sonos Beam, Playbar, Playbase Im Vergleich – Youtube
Amazon.Com: Vebner 12-Foot Power Cord Compatible With Sonos Five, Sonos Play 5, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Amp, Sonos Playbase, Sonos Sub Gen 3 And Sonos Sub Mini - Black : Electronics
Amazon.Com: Vebner 12-Foot Power Cord Compatible With Sonos Five, Sonos Play 5, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Amp, Sonos Playbase, Sonos Sub Gen 3 And Sonos Sub Mini – Black : Electronics
Sonos Playbar: The Best Sound Bar Speaker Yet -- But It'Ll Cost You (Review) | Venturebeat
Sonos Playbar: The Best Sound Bar Speaker Yet — But It’Ll Cost You (Review) | Venturebeat
Sonos Ray Review: Finally A Capable Budget Soundbar - Ipod + Itunes + Appletv Discussions On Appleinsider Forums
Sonos Ray Review: Finally A Capable Budget Soundbar – Ipod + Itunes + Appletv Discussions On Appleinsider Forums
Amazon.Com: Vebner 12-Inch Power Cords Compatible With Sonos Five, Sonos Play 5, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Amp, Sonos Playbase, Sonos Sub Gen 3 And Sonos Sub Mini - 2-Pack (Black) : Electronics
Amazon.Com: Vebner 12-Inch Power Cords Compatible With Sonos Five, Sonos Play 5, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Amp, Sonos Playbase, Sonos Sub Gen 3 And Sonos Sub Mini – 2-Pack (Black) : Electronics
Sonos Playbase Is A Musical Home Theater Genius - Youtube
Sonos Playbase Is A Musical Home Theater Genius – Youtube
Can You Connect The Sonos Era 300 To The Playbar Or Playbase?
Can You Connect The Sonos Era 300 To The Playbar Or Playbase?
Amazon.Com: Vebner 3-Foot Power Cord Compatible With Sonos Five, Sonos Play 5, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Amp, Sonos Playbase, Sonos Sub Gen 3 And Sonos Sub Mini - Black : Electronics
Amazon.Com: Vebner 3-Foot Power Cord Compatible With Sonos Five, Sonos Play 5, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Amp, Sonos Playbase, Sonos Sub Gen 3 And Sonos Sub Mini – Black : Electronics
Sonos Playbase V.S. Playbar - Youtube
Sonos Playbase V.S. Playbar – Youtube
Sonos Playbase Packs In A Lot Of Bass - Youtube
Sonos Playbase Packs In A Lot Of Bass – Youtube
Amazon.Com: Remote Control Compatible With Sonos Arc, Arc Sl, Beam (Gen 1), Beam (Gen 2), Ray, Amp (Gen 2), Playbase And Playbar : Electronics
Amazon.Com: Remote Control Compatible With Sonos Arc, Arc Sl, Beam (Gen 1), Beam (Gen 2), Ray, Amp (Gen 2), Playbase And Playbar : Electronics
Sonos Playbase Review: A Serious Sound Solution For Your Entertainment Needs
Sonos Playbase Review: A Serious Sound Solution For Your Entertainment Needs
Sonos Playbase Review | Unboxing And App Setup Bose Soundtouch 300 Comparison - Youtube
Sonos Playbase Review | Unboxing And App Setup Bose Soundtouch 300 Comparison – Youtube
Sonos Beam Review: Good Sound In A Smart Package | Digital Trends
Sonos Beam Review: Good Sound In A Smart Package | Digital Trends
Sonos Playbase Wireless Soundbar, Audio, Soundbars, Speakers & Amplifiers On Carousell
Sonos Playbase Wireless Soundbar, Audio, Soundbars, Speakers & Amplifiers On Carousell
Sonos Beam Vs. Sonos Playbar: Differences Between These Soundbars | Imore
Sonos Beam Vs. Sonos Playbar: Differences Between These Soundbars | Imore
Sonos Playbase Review: Best Wireless Surround Sound? [Playbase Vs Playbar] - Youtube
Sonos Playbase Review: Best Wireless Surround Sound? [Playbase Vs Playbar] – Youtube
Sonos Playbase Wireless Soundbase Dimensions & Drawings | Dimensions.Com
Sonos Playbase Wireless Soundbase Dimensions & Drawings | Dimensions.Com
Sonos Playbase Packs In A Lot Of Bass - Youtube
Sonos Playbase Packs In A Lot Of Bass – Youtube
Sonos Beam Vs. Sonos Playbar | Digital Trends
Sonos Beam Vs. Sonos Playbar | Digital Trends
Is The New Sonos Playbase Right For You? - Youtube
Is The New Sonos Playbase Right For You? – Youtube
Sonos Beam Review: Google Assistant, Amazon Alexa And Apple Airplay Walk Into A Sound Bar - Cnet
Sonos Beam Review: Google Assistant, Amazon Alexa And Apple Airplay Walk Into A Sound Bar – Cnet
Sonos Playbar | Lazada Ph
Sonos Playbar | Lazada Ph

See more here: hoaeva.com

Learn more about the topic sonos beam vs playbase.

See more: hoaeva.com/formule-1

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *